Op dit moment hebben wij meer dan 1000 whisky's op voorraad. 

Ook houden wij regelmatig whiskyproeverijen. Schrijf onderaan de pagina
in op onze nieuwsbrief en blijf 1x per maand op de hoogte van actie en proeverijen! 


Whisky geschenken :
We hebben teveel whiskygeschenken om hier te laten zien.
Kom vrijblijvend kijken!

Nieuw zijn de onze eigen nosing & tasting sets.
Een geweldige manier om whisky
te proeven en ontdekken!


De whisky buisjes zijn ook los verkrijgbaar
vanaf €2.99.
De setjes van 6 of 12 buisjes in luxe doosje
vanaf €24.99.


 

WHISKY VAN DE MAAND: 

 

 

 

Glen Moray 
12 Years Old 
Speyside Single Malt Scotch Whisky


De Glen Moray distilleerderij is gelegen op de oevers van de rivier The Lossie in het stadje Elgin, de hoofdstad van de Speyside.
Het gebied van “The o’Moray” stond altijd al bekend om de goede kwaliteit gerst, dankzij het bijzondere klimaat in dit gebied (40 dagen langer zomer dan elders in Schotland). In 1815 bouwde men op de plek waar de distilleerderij nu staat een bierbrouwerij. 
Een lang leven was de distilleerderij niet beschoren, want in 1910 werd hij gesloten. In 1912 werd Glen Moray twee keer heropend en vervolgens weer gesloten. Het was in die jaren een moeilijke tijd voor de whisky- industrie. In 1923 werd de distilleerderij overgenomen door Macdonald & Muir dat later opging in Glenmorangie Plc. De toenmalige manager van Glenmorangie moest de zaak opnieuw op poten zetten om de distilleerderij weer te laten produceren. Vrijwel alle distilleerderijen moesten toen dicht wegens het tekort aan gerst.
In 1985 werd de distilleerderij verbouwd. In het warehouse liggen gemiddeld zo’n 50.000 ex-bourbon en refill sherryvaten waar de whisky in ligt te rijpen. Men gebruikt hoofdzakelijk bourbonvaten, die van de Makers Mark en Heaven Hill distilleerderij gekocht worden. Deze vaten geven rijke en kruidige tonen aan de verschillende kwaliteiten. Glen Moray maakt tevens gebruik van vaten waarop wijnen van de Chardonnay en Chenin Blanc druiven hebben gerijpt. 
Manager Graham Coull zoomt in op het microklimaat waneer hij het DNA van zijn whisky beschrijft. ‘Het iets warmere klimaat in Moray en het lager niveau waarop de distilleerderij ligt, helpen bij de absorptie van de spirit in het hout, wat meer eikeninvloed op de smaak heeft. De laaggelegen “dunnage” pakhuizen dragen bij aan het soepeler maken van het product. Voeg daar het hoge gehalte first fill vaten aan toe en je maakt een whisky met een prachtig evenwicht tussen zoet en kruidig.’
Een typische Speyside Malt kenmerkt zich door tonen van heide. Ze hebben vaak een bloemig en fruitig karakter in geur en smaak en ze zijn toegankelijk en rond. 
Zoals een klassieke Speyside Malt betaamt, is de smaak warm en goed afgerond. Veel zoete en zachte moutsmaken ontstaan in het centrum van de mond, omringd door toffee en fruit..
70cl / 40%

van 32,99 voor 25.99 
Openingstijden

Maandag : Gesloten
Dinsdag , Woensdag , Donderdag : 9.30 - 18.00 uur
Vrijdag : 9.30 - 21.00 uur
Zaterdag : 9.00 - 17.00 uur
Zondag : Gesloten